Dak lekkage Delft

Gepubliceerd door op april 6, 2021 in Dak | Geen reacties

Je dakgoot stuk? Zo repareer je die

Een daklekkage in Delft kan liggen aan je dakgoten

Een daklekkage? Dit komt wellicht door je dakgoten. Goten voeren het regenwater af, meestal naar een regenwater bron of naar de riolering. Ze zijn meestal gemaakt van pvc of zink. Daarom is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken en af en toe na te kijken, desnoods door een specialist. De naden tussen de verschillende onderdelen zijn namelijk gevoelig voor lekkage, maar ook verouderde dakgoten kunnen door slijtage gaan lekken. Voorkom daklekkage en repareer je dakgoten op tijd! Hoe? Lees het in dit blog.

Voorkom schade aan de binnen- en buitenmuren

Wanneer een dakgoot lekt, kan dit schade toebrengen aan de muren van uw woning, bijvoorbeeld in de vorm van vochtplekken. Om lekkage en schade aan buiten- en binnenmuren te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de dakgoten te inspecteren en te onderhouden. Op deze manier kun je eventuele problemen snel identificeren en oplossen. Er zijn verschillende mogelijkheden om zelf scheuren of gaten te repareren. Toch is dit vaak een tijdelijke oplossing. Bij grote schade is de beste oplossing natuurlijk om de dakgoot te vervangen, maar natuurlijk wil je dit bij kleinere schade nog even uitstellen.

Een daklekkage detecteren

Een lekkage of gat in je dakgoot bevindt zich meestal in de buurt van de naden of rond een opeenhoping van vuil. Dit maakt het meestal gemakkelijk om een eventuele daklekkage op te sporen. Controleer hiervoor zorgvuldig alle randen en spuit eventueel met een tuinslang wat water in de goot. Hierdoor zijn eventuele daklekkages automatisch zichtbaar. Is het probleem ontdekt? Dan kun je aan de slag met het repareren van de lekkage.

Het repareren van de dakgoot met zink

Een van de meest effectieve oplossingen die je zelf kunt toepassen, is het aanbrengen van een laag zink op de scheur of breuk. Ook bij grotere schade biedt dit een oplossing. Zo maak je eerst een stuk zink op maat die je vervolgens met een montagekit aanbrengt. Volg hierna de volgende stappen voor een succesvol resultaat:

  • Maak de plek in de dakgoot vrij van bladeren en vuil
  • Maak het gebied van de schade schoon en vetvrij
  • Zorg ervoor dat je de zinken plaat zo nauwkeurig mogelijk aanbrengt
  • Schuur eventuele scherpe randen goed om te voorkomen dat bladeren en vuil zich ophopen
  • Maak het geheel af met een vochtbestendige coating

Heb je nog vragen over het repareren van een daklekkage? Laat ons je helpen. Stuur je vragen door via ons contactformulier!

Comment

U e-mail adress wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.